2016/06/01

ELKARTASUN ETA INGURUGIRO ASTEA

Kaixo Kideak!

Hurrengo sarreran azalduko dizuegu zein lanpetuta aritu garen kurtso honetako Elkartasun eta Ingurugiro astean. Denetarik egin dugu, eta pertsona eta elikagaiei buruz gauza gehiago ikasi ditugu. Bazenekiten zelan landatzen den babarrun bat? Edo zenbat azukre duen freskagarri batek? Edo zelan egiten den jogurta?


Eta hori guztia ikasteko eskuak zikindu behar izan ditugu, baina ez arduratu… gustura aritu gara lanean, eta oso ondo pasatu dugu. Lehen Hezkuntzako ikasleok ortuarekin erlazionatuta dauden tailerrak egiten egon gara. Urazen haziak landatu ditugu eta babarrunak nola hazten diren ikasteko aukera izan dugu.

Beste batzuk krispetak egin genituen… eta zapore gozo bat emateko eztia bota genien. Zein gozo zeunden! Baina garrantzitsuena da zartaginarekin egin genituela, eta nola saltoka aritzen diren ikusteko aukera izan genuela. Momentu oso barregarria izan zen.

Azkenik, jogurt tailerra egin genuen. Ez genuen uste hain erreza zenik! Behar den gauza bakarra jogurt bat eta esnea da. Noski, ontzi bat behar duzu… zehazki termo bat, beroa mantendu behar duelako.

Horiek izan dira gure tailerrak, baina dena ez da hemen bukatzen. Bigarren Hezkuntzako eta Batxilergoko ikasleek ere aukera izan zuten tailerrak egiteko.

Ikusi arte!

Kaixo Kideak!

En esta entrada os explicaremos lo ocupados que estuvimos durante la Semana Solidaria y de Medio Ambiente. Hemos hecho de todo, y hemos aprendido más sobre las personas y los alimentos que consumimos. ¿Sabíais cómo se planta una alubia? O… ¿Cuánto azúcar tiene un refresco? O… ¿Cómo se hace yogurt?

Para gacer todo eso nos hemos tenido que ensuciar las manos, pero no os preocueis… Nos ha gustado mucho, y nos lo hemos pasado muy bien. Alumnado de Primaria hemos estado haciendo talleres relacionados con el huerto. Hemos plantado semillas de lechuga y hemos aprendido cómo crece una alubia.

Otr@s hemos hecho palomitas… Y para darle sabor decidimos echar un poco de miel. ¡Qué ricas estaban! Pero lo más importante fue que las hicimos con la sartén, y vimos cómo saltaban. Fue un momento muy gracioso.

Por último, realizamos el taller de yogurt. ¡No pensábamos que era tan fácil! Lo único que se necesita es un yogurt y un poco de leche. Además, se necesita un recipiente… Para ser más precisos, un termo, para que mantenga el calor.

Eso es todo, pero todo no acaba aquí. Alumnado de Secundaria y Bachillerato también han participado en otras actividades.


Ikusi arte!

No hay comentarios:

Publicar un comentario